Su Dalgıç Pompası Ne İşe Yarar?

su-dalgic-pompasi-ne-ise-yarar

İşlenecek sıvı veya ortamda çalışan pompa türlerinden biri su dalgıç pompası olarak bilinir. Motor, pompanın gövdesine bağlıdır. Su dalgıç pompası sıvı ile yakın temas halinde olduğundan, motorun belirli teknik gereksinimleri karşılaması gerekir. Su geçirmez muhafazası bu teknik niteliklerden biridir. Ayrıca herhangi bir sıvının girmesini ve kısa devreye neden olmasını önlemek ve ayrıca hasardan korumak için yağla doldurulur. Su dalgıç pompası yağı sayesinde sıvı sızıntısı önlenir ve olası tehditler en aza indirilir. Hava ve su geçirmez bağlantı noktaları sisteme entegre edilmiştir. İzolasyon çalışması sonucunda sızdırmazlık özelliği kazanmıştır. Su dalgıç pompasını bu kadar faydalı ve avantajlı kılan özelliklerinden biri de dış etkilere maruz kalmadan çalışacak şekilde tasarlanmış olmalarıdır. Aşağıda, su dalgıç pompası uygulamalarının bazı örnekleri verilmiştir:

1-Su temin edilmesi gereken yerler
2-Yağmurlama ve sulama sistemleri 
3-Yeraltı suyu seviyesi kontrolü ve tespiti ile ilgili çalışmalar
4-Isı pompası uygulamalarında temiz veya biraz kirli suyun basınçlandırılması 
5-Fıskiyeler ve süs havuzları
6-Küçük çaplı keson veya derin kuyular
7-Tünel

Erişilebilir kaynaklar kıt olduğunda veya yeraltı suyunun çıkarılması gerektiğinde, su dalgıç pompası kritik bir ekipmandır. Özellikle içme ve kullanma suyu temininde sorunsuz olmasının yanı sıra uygun maliyetlidir. Sağlam ve uzun ömürlü bir tasarıma sahiptir. Bahçelerin ve tarım alanlarının sulanmasına da önemli ölçüde katkı sağlar. Özellikle turistik şehirler ve ziyaretçi trafiğinin yoğun olduğu yerlerde sağlam bir güvencedir. Çünkü su sorununun çözümünde önemli bir yardımcıdır. Su dalgıç pompası yaygın olarak derin kuyularda ve tünellerde kullanılır, ancak aynı zamanda sulama ve su temini için de kullanılabilirler. Su dalgıç pompası çalıştırıldığında derin kuyulardan su alınabilir. Fakat bunun için kuyunun dibine kadar gitmeye gerek yoktur. Dipten 2 metre yükseklikten monte edilebilir. Sıcaklığı yaklaşık 30 dereceye kadar olan akışkanlar için kullanılması gerekiyorsa su dalgıç pompası doğru seçilmelidir.

Su Dalgıç Pompası Arıza Tespiti

Kullanmakta olduğunuz su dalgıç pompası, sıvı pompalama görevine uygun değilse, bu sorunun birkaç nedeni olabilir. Çıkış vanasının kapalı olması veya tahliye borusunun hasar görmüş olması mümkündür. Ayrıca emiş ağzı bağlantısını oluşturan süzgeç tıkanarak da su dalgıç pompasının arızalanmasına neden olabilir. Su dalgıç pompası yüksekliği yetersiz ise kuyu suyu seviyesinin düşük olması muhtemeldir. Daha önce de belirtildiği gibi, bu ekipman dış etkenlere maruz kalacak şekilde tasarlanmamıştır, ancak bir sızıntı durumunda gerekli önlemler ve güvenlik önlemleri mutlaka izlenmelidir.

Etiketler: dalgıç pompa
Mart 14, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR