Çim Biçme Makinesi Nasıl Çalışır?

Çim Biçme Makinesi Nasıl Çalışır?

Hayatı kolaylaştıran, bahçe ve geniş çim yüzeylerde kolaylık sağlayan çim biçme makineleri birçok farklı türe sahiptir. Genel olarak küçük alanlarda kullanıma daha uygun olan elektrikli çim biçme makinesi, uzun kablo yapısı sayesinde ideal ve kolay bir şekilde küçük bahçe ve peyzaj alanında çim boylarını uygun seviyeye getirmede kullanılırlar. Elektrikli ya da benzinli çim biçme makinesi için genel olarak çalışma prensipleri benzer özellikler taşır. Makine alt alanında yer alan tekerlekler, cihazın tek elle dahi kontrol edebilmesinde ve ileri ya da geri manevra yapabilmesinde kolaylık sağlar. Farklı modellerde dört eş büyüklükte lastik ya da iki küçük iki büyük lastik kullanımına rastlamak mümkündür.

Çim biçme makinesi üzerinde, cihazın açılıp kapanmasına yarayan düğme ve tetik mekanizmaları yer alır. Özellikle tutma kolunda yer alan tetik mekanizması, çim biçme esnasında pratik bir şekilde cihazın kontrol edilebilmesini sağlar. Çim biçme makinesi, türlerine göre farklı büyüklüklerde atık kapasitesine sahiptir. Genellikle cihazın arka kısmında bulunan, kolaylıkla çıkartılıp boşaltılabilen atık kovası, biçilen çimlerin yeniden etrafa dağılmadan kolaylıkla toparlanabilmesini sağlar. 

Çim biçme makinesi alt yüzünde yer alan kesici misina ve bıçaklar yardımı ile, makine ilerlediği alanda alt yüzeyinde kalan tüm çimlerin aynı boya getirilmesini sağlar. Köşelerde ya da uzun ve kalın otların bulunduğu ağaç diplerinde ise, makinenin manevra yeteneğinin kısıtlı olması nedeniyle pratik diğer çim biçme makinesi türlerinden faydalanmak uygun olabilir.

Çim Biçme Makinesi Kullanırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Çim biçme makinesi kullanacağınız alanın büyüklüğü ya da engebe durumu, ne tür bir makine seçmeniz gerektiği konusunda sizlere fikir verebilir. Ortalama 800 metrekareye kadar olan alanlarda, kablolu kullanım gerektiren, elektrikli çim biçme makinesi çeşitleri tercih edilebilir. Daha geniş alanlarda ise benzinli çim biçme makinesi çeşitleri, kullanım kolaylığı sağlaması nedeniyle daha çok tercih edilir. Arazi zemininde engebeler yer alıyorsa çalışma yüksekliği bu duruma uygun olan çim biçme makineleri arasından seçim yapılmalıdır. Çim biçme makinesi kullanırken;

  • Makinenin çim hazne kapasitesinin, iş başlangıcında boş ve çalışmaya hazır olduğundan emin olunmalıdır.
  • Elektrikli çim biçme makinesi kullanılıyorsa, makine kablosunun üzerinden makinenin geçmesine izin verilmemeli, fazla kablo cihaz üzerine sarılarak kullanılmalıdır.
  • Benzinli çim biçme makinesi kullanımında, iş başlangıcında cihazın yeterli yakıta sahip olduğundan emin olunmalıdır.
  • Uzun süre mola verildiğinde ya da cihaz üzerinde bir işlem yapılması gerektiği durumlarda, kol tetiği kullanılarak cihaz mutlaka kapatılmalıdır.
  • Çim biçme makinesi motor, dişli ya da kesici aksamına müdahale edileceği durumlarda, cihazın kapalı ve güvenlikli olduğundan emin olunmalıdır.
  • Çim biçme esnasında, hazne düzenli olarak kontrol edilmeli ve gerekli durumlarda boşaltılarak işleme devam edilmelidir.
  • Cihazın taşınması gerekiyorsa, tutma kolu yerine genellikle cihaz gövdesinde yer alan taşıma kolundan tutularak taşıma işlemi gerçekleştirilmelidir.
  • Çim biçme yapılacak alanda, cihazın kesici başlıklarına zarar verecek taş ya da metal parçalar bulunuyorsa, bunların çim biçme öncesinde temizlendiğinden emin olunmalıdır.
Etiketler: çim biçme makinesi
Mayıs 09, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR