Hidrofor Susuz Çalışırsa Ne Olur?

Hidrofor Susuz Çalışırsa Ne Olur?

Hidrofor içinde su bulunmadığında, hidrofor otomatiği çarkın daha hızlı dönmesini sağlayacak direnç yoktur, bu da yatak milinin ve diğer bileşenlerin aşırı ısınmasına neden olur. Bu durum mil ile temas eden çark parçalarının erimesine, çarkın mile yapışmasına ve milin hareket etmesine engel olabilir. Bu nedenle kısa süreler için dahi olsa pompa kuru çalışmamalı ve çalıştırmadan önce havalandırılmalıdır.

Mekanik salmastraların etrafındaki sıvı koruyucu bir film oluşturur. Aksi takdirde sıcaklık yükselir ve derz yüzeyinde termal çatlaklar oluşur. Suyun varlığı önemli bir soğutucu görevi görür, bu nedenle su yokluğunda türbin sıcaklıkları çok daha hızlı yükselir.

Kuru çalışma sırasında, daha ağır çarklı daha büyük pompa, küçük modele göre daha hızlı deforme olurken, paslanmaz çelik pompa plastik pompaya göre daha dayanıklıdır.

Hidroforu Çalıştırmadan Önce Alınan Önlemler

Öncelikle düşünülmesi gereken ilk şey elektrik sorunudur. Sigortanın sağlam olduğunu kontrol ederek başlanmalıdır. Su deposu dikkat edilmesi gereken önemli noktalardan biridir. Depoda su kalmadıysa, şamandıranın gücünü keserek hidroforun arızalanmasına neden olabilir. hidrofor çalışmıyorsa, hidrofor otomatiği depodaki suyu kontrol ettiğinizden emin olun ve su boşsa dolana kadar bekleyin, pompaları boşaltın ve tekrar çalıştırın. Kontrol panosundaki hata sinyallerini kontrol edin. 

Sorun ışığı yanarsa, sıfırlamayı deneyin. Bu, sistemi sıfırlayacaktır. Bir başka olasılık da elektrik motorunun yanmış olmasıdır. Hidrofor, motor arızası nedeniyle çalışmayabilir. Böyle bir durumda hemen teknik desteğe başvurmalısınız.

Hidrofor Su Basmadığında Ne Yapılmalı?

Bazen su hidroforu düzgün çalıştığı halde su basmayabilir ve elektrik motorunda ve pompasında sorun olabilir. Bu gibi durumlarda ilk akla gelen tankta suyun bitme olasılığıdır. Tankı su ile doldurarak sorunu çözebilirsiniz. Ancak, depo dolu olduğu halde hidrofor yine arızalanırsa, hidrofor girişten hava emiyor olabilir. Şamandıra arızalı olabilir. Emiş hattındaki valf kapatılabilir ve emiş hattındaki tıkanmış bir filtre de sorunun olası bir nedenidir. Bazı durumlarda pompada hava arızası olmuş olabilir; Pompa zaten hava üretiyorsa, hidrofor su basmayabilir.

Hidrofor Arızalarını Önlemek İçin Ne Yapılmalı?

Hidroforun arızalanmaması için en önemli noktalardan biri bakım ve temizliktir. Emiş hattı tıkalıysa hidrofor susuz çalışır. Hidrofor otomatiği su ile çalışmayan hidroforlar çarkı ve kademeleri bozarak elektrik motorunu yakacaktır. Son olarak filtrelerden bahsedelim. Birçok problemden kaçınmak için düzenli filtre temizliği önemlidir. Aylık ses ve su yalıtım testleri yapılmalıdır. Destek hizmetleri her 3 ayda bir sağlanmalıdır.

Etiketler: hidrofor
Nisan 25, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR