Hidrofor Otomatiği Ayarı Nasıl Yapılır?

Hidrofor Otomatiği Ayarı Nasıl Yapılır

Barajlar binalarda, apartmanlarda, villalarda, konaklarda ve yüksek yapılarda, hidrofor otomatiği ana su basıncının yetersiz olması durumunda ana su temini veya depolama tanklarından basınçlı su talebini karşılamak için kullanılmaktadır. Özetle su basıncının yeterli olmadığı her yerde su basınçlandırma sisteminin kullanıldığı söylenebilir. 

Çoğu elektrikle çalışan bu sistem musluğumuzdan akan suyun basıncını arttırmaktadır. Su deposu ve pompa hariç su deposu üzerine monte edilen yardımcı elemanlar ile istenilen kolaylığı sağlar. Tanktaki basınç, hidrofor bulunduğu sisteme göre artar veya azalır. Otomatik turbo şarjı devreye girdikten sonra basınç seviyesi ayarlandığında otomatik olarak kapanacaktır.

Hidrofor Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler 

Hidrofor satın almayı düşünüyorsanız, hidrofor otomatiği öncelikle yetkili bir kişiden yardım almanızı gerekir. Hidroforu etkin bir şekil de kullanmak için satın alırken dikkat edilecekler;

  • Bina yüksekliği ve daire sayısı
  • Depo yeri ve konumu
  • Binalarda su tesisatlarında yatay ve düşey borular
  • Su tesisatlarında suyun sürtünme katsayısı

Gibi faktörlere dikkat etmelisiniz. Yetkili bilen kişiler size bu konuda teknik destek sağlayacak, gerekli kontrol ve testleri yaptıktan sonra size en uygun hidrofor seçmenizde yardımcı olacaktır.

Hidrofor Çeşitleri Nelerdir?

Hidrofor tankı, işletme (çalışma) basıncına göre standartlarla belirtilen kalınlıkta çelik saç malzemeden yapılır, çeşitlerine göre şu şekilde sıralayabiliriz.

Otomatik Hava Şarjlı Hidroforlar;

Yerleşim alanlarında ve küçük sanayi tesislerinde kullanılmaktadır. Bu hidroforlar, bir hava giriş cihazı vasıtasıyla hava ile kendi kendine yeterlidir.

Şebeke suyu yeterince basınçlandırıldığında, şebeke suyunu doğrudan by-pass ile sisteme besleyerek tesisatı devre dışı bırakır. Otomatik hidroforun suyu emme özelliği de çok iyidir, her tür su pompasında kullanılır.

Hava Kompresörlü Hidrofor;

Kompresör iticileri, büyük şirketlerde ve endüstriyel alanlarda yaygın olarak kullanılmaktadır. Kompresör, yetersiz otomatik hava güçlendiricileri durumunda hava desteği sağlar. Ancak bu hidroforların ek bir kompresör maliyeti de vardır.

Membranlı Basınç Dengeleme Tanklı Paket Hidroforlar

Hidrofor paket sisteminin en küçük modeli olan bu sistemde,  kullanan kişi veya firmalar 1 litreden 25 litreye kadar hacimler elde edebilmektedir. Sistem çalışır durumdayken; Gaz, hidrofor otomatiği kauçuk diyaframı basınçlandıran ve diğer yandan valflerden pompalayan bir tüpe su besleyerek elde edilir. Suda çözünen havanın oluşmasını önlemek için kauçuk membranlar da kullanılmaktadır. Bu sayede su ve gaz birbiriyle temas etmez. Avantajlarından biri, daha az yer kaplaması, taşınması kolay ve ucuz olmasıdır. Membran Sistemi ile elde edilen ürün müstakil konuttan 1020 dairelik bir yapıya kadar kullanılabilir.

Etiketler: hidrofor
Nisan 25, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR