Jet Pompa Nasıl Çalışır?

Jet Pompa Nasıl Çalışır

Jet pompa çeşitleri, yatay yada dikey yönlü sıvı tahliyesi gerektiren durumlarda güvenle kullanılan pompa modelleri arasında yer alır. Özellikle siteler, tarla ya da bahçe alanlarında, havuz ya da süs havuzlarında sıklıkla kullanım imkanı bulmaktadır. Kuyu drenaj işlemlerinde de kullanımı mümkün olan kendinden emişli jet pompa çeşitleri, kolay kurulumu ve teknik beceri gerektirmemesi nedeni ile sıklıkla tercih edilmektedir. Kullanılacak alanın derinliği, su kapasitesi ve taşıma işlemi için gerekli eğim ve yükseklik hesaba katılarak, uygun jet pompa modeli tercih edildiğinde, tahliye işlemi kolaylıkla gerçekleştirilebilmektedir.

Jet pompa, temiz yada kirli su tahliyesinde kullanılabilmek üzere farklı modellere sahiptir. Temiz su kullanımına uygun jet pompa modelleri, süs havuzu ya da havuz alanlarında, suyun belirli bir basınçla su yüzeyinden akmasını ya da belirli bir yüksekliğe fışkırabilmesini sağlar. Jet pompa arka yüzeyinde yer alan emiş mekanizması, ters çalışan bakır pervane aksamına sahiptir. Yerleştirildiği alanda bulunan suyun hızlı bir şekilde emilerek ilgili boru ya da hortumlar boyunca taşınabilmesini sağlar. Genel olarak bakır aksama sahip jet pompa çeşitleri, yaklaşık 35 ya da 40 dereceye kadar olan sıvıların tahliyesinde güvenle kullanılabilmektedir. Jet pompa modelinin kullanılacağı alanda, ortam ısısının 40 derecenin üzerinde olması, motorun çalışmasını olumsuz etkileyebilecektir.

Jet Pompa Kullanırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Farklı motor güçlerinde ve özelliklerde üretilen jet pompa, temiz ya da kirli su tahliyesinde kullanılmaktadır. Bu nedenle jet pompa seçiminde, teknik hesaplamalara dikkat etmek, tahliye işleminin kesintisiz ve sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesine olanak tanır. Genellikle teknik hesaplamalar, satıcı merkezlerde güvenle yapılabilmektedir. Ancak kullanacağınız alanda su derinliği ve tahliyenin yatay yönlü mü yoksa dikey yönlü mü gerçekleştirileceğiniz satın alma işlemi öncesinde doğru belirlemeniz gerekecektir. Jet pompa kullanırken;

  • Kullanılacak alanda bulunan suyun sıcaklığı, derinliği ve temizliği konularına dikkat ederek, uygun bir model jet pompa modeli tercih ettiğinizden emin olmalısınız.
  • Jet pompa, kullanılacak alana kullanım talimatında belirtildiği şekilde yerleştirilmelidir.
  • Tahliye hortum ve boru bağlantılarının dikkatli ve güvenli bir şekilde yapıldığından emin olunmalıdır.
  • Ortam ısısının ve su sıcaklığının, jet pompa kullanım kılavuzunda yer alan uygun ısı değerleri aralığında olmasına özen gösterilmelidir.
  • Jet pompa çalıştırılmadan önce, bağlantıların doğru olarak yapıldığından emin olunmalıdır.
  • Arıza durumlarında, güvenlik önlemleri alındıktan sonra jet pompa yerinden çıkarılmalı ve kullanım kılavuzunda yer alan arıza durumunda yapılması gereken adımlar dikkatli bir şekilde takip edilmelidir.
     
Etiketler: jet pompa
Mayıs 09, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR