Hidrofor Pompası Nasıl Çalışır?

hidrofor-pompasi-nasil-calisir

Hidrofor pompası, şebeke su basıncının yetersiz kaldığı tüm durumlarda, sistemdeki suyun belirli bir basınçla istenilen noktalara ulaşmasını sağlayan cihazlardır. Genel olarak konutlarda, site, villa, iş merkezleri, plazalar ve çok sayıda kullanıcının bulunduğu han ve iş yerlerinde hidrofor pompası kullanılarak her daireye eşit basınçta su iletimi sağlanır. Su basıncının belirli bir seviyede dengede tutulması, kombi, şofben, çamaşır makinesi ya da bulaşık makinesi gibi su girişi bulunan cihazların sorunsuz bir şekilde çalışabilmesi için önemlidir. Basınç değişiklikleri bu tip cihazların arızalanmasına ya da düzgün çalışmamasına sebebiyet verebilirler.

Hidrofor pompası çalışma prensibi, hava basıncı kullanılarak itme kuvveti yaratılması şeklinde özetlenebilir. Hidrofor pompası, su depoları ile bir arada kullanılabilir. Hidrofor pompası çalışma esnasında ihtiyaç duyduğu hava basıncını, kapalı su depoları sayesinde elde edecektir. Depo içerisinde yer alan su belirli bir seviyede ve belirli bir basınç düzeyine sahiptir. Bağlı bulunan kullanıcılardan biri su kullanımına başladığı anda, depoda su seviyesinin düşmesi ile birlikte basınç da otomatik olarak düşmeye başlayacaktır. Basıncın düşmeye başlaması ile hidrofor pompası devreye girerek suyu istenilen oranda itmeye başlar.

Hidrofor ile sağlanan basınç, belirlenen değerlere oluştuğu taktirde hidrofor pompası devreden çıkar. Bir sonraki kullanımlarda, seviyede oluşan değişiklik esnasında otomatik olarak devreye girerek yeniden suyun basınçlı bir şekilde taşınmasına yardımcı olur.

Hidrofor ile Hidrofor Pompası Arasındaki Fark Nedir?

Hidrofor pompası, hidrofor sisteminin en önemli parçasıdır. Hidrofor ise içerisinde hidrofor pompası, genleşme tankı, valfler ve diğer ekipmanların yer aldığı sistemin genel adıdır. Hidrofor pompasının çalışabilmesi için tüm bu ekipmanlar bir arada olmalı ve birbirleriyle uyum içerisinde çalışabilecek özelliklere sahip olmalıdır. Hidrofor pompası seçilirken, binanın katı, daire sayısı ve su deposu konumu ve özellikleri kadar, genleşme tankının büyüklüğü de önem taşıyacaktır. Tüm ekipmanların birbiri ile uyumlu olması, sistemin düzgün bir şekilde çalışması için son derece önemlidir.

Hidrofor pompası fiyatları, hidrofor modeline, kapasite ve özelliklerine göre değişiklik gösterecektir. Sistem ile uyumlu hidrofor seçimi enerji tasarrufu anlamında da önem taşıdığından mutlaka dikkatli bir şekilde yapılmalıdır.

Etiketler: hidrofor
Mart 14, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR