Hidrofor Nedir?

hidrofor-nedir

Genellikle "su basınçlandırma" olarak bilinen hidrofor, su basıncının yetersiz olduğu yerlerde kullanılan su basınçlandırma cihazlarına verilen isimdir. Şebeke suyu basıncının tazyikli su ihtiyacını karşılamaya yetmediği durumlarda bina, apartman, villa, site veya yüksek binalara kurulur. Genellikle elektrikle çalışır ve musluklardan çıkan suyun basıncını artırmak için kullanılır. Uzatma tankı vardır ve bu tank şebeke suyunun yetersiz olduğu yerlerde su basması için kullanılır. Hidrofor doğrudan şebeke suyuna bağlanabilir. Ayrıca doğrudan güç kaynağına da bağlanabilir. Su kapatıldığında, elektrik hattına bağlıysa hidroforun faydasını algılayamazsınız. Ancak hidroforların tek amaçları elbette sadece suyu basınçlandırmak değildir. Hidrofor ne demek diye soranların çoğu başka nerelerde kullanılıyor diye sormaktadır. Bunun cevabı olarak tek katlı veya 2-3 katlı müstakil evlerde veya su kesintilerinin yaygın olduğu bölgelerde su deposundan binaya su basmak olabilir.

Hidrofor Nasıl Çalışır?

Hidroforlar, şebeke suyunun yetersiz kaldığı durumlarda otomatik olarak devreye giren pompalar prensibi ile kullanıcıyı yormadan çalışır. Güçlendirici, suyu bir su deposundan uzak bir yere basınçlandırmak ve pompalamak için havayı kullanır. Tankın bir diğer işlevi de yardımcı parçaları taşımaktır. Kapalı su deposuna su eklendiğinde hava basıncı su miktarı ile orantılı olarak artar. Su seviyesi yükseldikçe tanktaki basınç yükselir. Tankın üzerine bir manometre monte edilmiştir ve amacı su basıncını ölçmektir. Depo belirli bir seviyeye kadar dolduğunda binadaki bir çeşme açılırken, su basıncı hızla düşer. Sonuç olarak, otomatikleştirilmiş basınç nedeniyle basınç düştüğünde hemen çalıştırılan kompresör aracılığıyla hava elde edilir.

Hidrofor, gereksinimlere göre seçilmelidir ve suyun istenilen yere ulaşması için yeterli basıncı sağlayabilmelidir. Bir hidrofor, su deposu veya pompa ile donatılmamıştır. Tank üzerine takılan yardımcı elemanlar ile ihtiyaç duyulan kolaylığı sağlar. Musluğu açtığınızda hidroforun kurulu olduğu sisteme göre tanktaki basınç düşer. Hidrofor, istenen basınç seviyesine ulaşıldığında otomatik olarak başlatılır ve devre dışı bırakılır.

Hidrofor Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Unutmayın: Bir hidrofor satın almadan önce, kalifiye kişilerden teknik yardım almalısınız.

Hidrofordan en iyi şekilde yararlanmak için:

1-Daire sayısı ve yapının yüksekliği
2-Deponun yeri ve konumu
3-Bina tesisatında olan yatay ve dikey borular
4-Su tesisatında olan su sürtünme katsayısı

Gibi hususlar dikkate alınmalıdır. Gerekli test ve kontroller yapıldıktan sonra teknik destek sunan yetkili kişiler size en uygun hidroforu mutlaka kolay, hızlı ve güvenli bir şekilde temin edecektir.

Etiketler: hidrofor
Mart 14, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR