Hidrofor Nasıl Çalışır?

Hidrofor Nasıl Çalışır?

Hidrofor, şehir şebeke basıncının yetersiz kaldığı durumlarda kullanılan bir su basınçlandırılma sistemidir. Bu sistem bir genleşme tankı yardımı ile suyun yetmediği yerlere su ulaştırmak amacıyla kullanılır. En basit tanımı ile hidrofor, su deposunda bulunan suyu basınç ile yüksek binalara ulaştırır. Bu işlemi de basıncı düşük olan suyu hava ile sıkıştırarak yapar. Hidroforlar sayesinde istediğiniz yüksekliğe basınçlı su gönderebilirsiniz. 

Bir hidrofor genellikle tank, pompa ve birkaç yardımcı elemandan oluşur. Hidrofor tankları çelik saç malzemeden yapılan özel tanklardır. Çelik saç malzemenin kalınlığı işletme basıncına göre belirli standartlarla belirlenir. Hidroforun en alt kısmında bulunan hidrofor tankı, su ve havayı bir araya getirir, suya istenilen basıncı vermek de yine hidrofor tankının görevidir. Hidrofor tanklarının farklı ihtiyaçlara göre farklı çeşitleri bulunur. Bazı tankların su ve hava bölgeleri membran yardımıyla ayrılmıştır. Membran malzemesi için de basınca dayanıklı biçimlendirilmiş lastikler kullanılır. Bazı tanklarda da kompresör yerine hava supabı ya da hava enjektörü kullanılır. Bu tip değişiklikler hidroforların kullanılacağı alana ve ihtiyaca göre belirlenir. Bir hidrofor satın alırken ihtiyacınızı bilmek oldukça önemlidir. 

Hidrofor nasıl çalışır sorusunun yanıtı ise son derece basittir. Hidroforun çalışma prensibi şebeke sularının yetersiz olduğu noktalarda anında ve otomatik olarak devreye girerek suyu yukarıya pompalamaktır. Otomatik olması ve kullanıcıyı yormaması ile bu pompalar, su tankında bulunan suyu en kısa süre içerisinde hava ile basınçlandırıp istenen noktaya taşır. Hidrofor su tankları suyun ve havanın basınçlandırıldığı alanlardır. Yani tank içerisinde hem su hem de hava bulunmalıdır. Depoda artan su manometrenin de hızla yükselmesine sebep olur. Açılan bir çeşme suyun basıncını anında düşüreceğinden depoyu tamamen doldurmak zaman zaman tehlikeli olabilmektedir.

BİR HİDROFOR SATIN ALIRKEN DİKKAT ETMENİZ GEREKENLER

Hidroforlar oldukça farklı çeşitlere sahip aletler. AKT Market üzerinde satışa sunulan onlarca farklı çeşit hidrofor bulunuyor. Düşey milli kademeli hidroforlardan ev tipi paket hidroforlara emişli hidroforlardan dijital panolu hidroforlara onlarca çeşit ürün sayesinde herkes ihtiyacı olan ürünü bulabiliyor. Bir hidrofor satın almayı düşünüyorsanız ürün seçenekleri arasında kaybolmamak için birkaç önemli noktaya dikkat etmeniz gerekiyor. İhtiyacınıza uygun bir hidrofor bulabilmek için;

  • Hidroforu kullanacağınız binanın yüksekliğini ve daire sayısını bilmeniz gerekiyor.
  • Deponun yerine ve konumuna önceden karar vermiş olmanız gerekiyor.
  • Hidroforu kullanacağınız binada bulunan su tesisatını ve bu tesisattaki yatay ve dikey boruları detaylarıyla bilmeniz gerekiyor.
  • Son olarak su tesisatındaki suyun sürtünme katsayı da oldukça büyük bir önem arz ediyor.


Küçük gibi görünse de bu detaylar bir hidrofor satın alırken en çok ihtiyacınıza yarayacak bilgileri içeriyor. Tüm bu bilgileri öğrendiyseniz yapmanız gereken tek şey bir AKT Market yetkilisinden yardım almak. Sizlere teknik destek sağlayan yetkili kişiler verdiğiniz bilgiler 
sayesinde gerekli incelemeleri yapacak ve size en uygun hidrofor modellerini tavsiye edecektir.

Tüm bunların yanı sıra bir hidrofor satın alırken;

  1. Kullanılacak suyun özelikleri ne?
  2. Basma yüksekliği ne olmalı?
  3. Debi kaç olmalı?
  4. Hidroforun bulunacağı yerdeki mekânın özelikleri ne (nem, sıcaklık ve ortam genişliği olarak)?
  5. Hidrofordan emiş gibi özellikler bekleniyor mu?
  6. Hidroforun gürültü seviyesi ne olmalı?

gibi sorulara cevap verebilmek de satış temsilcisinin işini kolaylaştırmaktadır. Bir hidrofordan beklentinizin ne olduğunu belirleyin ve kendinizi AKT Market’in güvenilir yetkililerine bırakın. Binlerce çeşit hidrofor arasından size ve ihtiyacınıza en uygun olanını bulun. 
 

Etiketler: hidrofor
Şubat 22, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR