Hidrofor Nasıl Bağlanır?

Hidrofor Nasıl Bağlanır?

Suyu basınçlandırmak için kullanılan hidroforların farklı tip ve özellikte birçok farklı çeşidi vardır. AKTMarkt, satışa sunduğu onlarca ürün ile müşterilerine en kaliteli hidrofor modelini seçme imkanı sunuyor. Bir hidrofor satın almak istediğinizde alacağınız hidroforun hangisi olacağına karar vermek oldukça uzun bir süreç. Siz tüm bu aşamaları başarıyla geçebildiyseniz şimdi sıra işin montaj kısmında. Hidrofor kurulumu, hidroforunuzun uzun ömürlü olması açısından oldukça önemli. Hatalı kurulumlar yapmamak ve sonrasında istenmeyen arızalarla karşılaşmamak için hidrofor nasıl kurulur sorunuzun cevabı için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

  1. Hidroforunuzu bağlamaya başlamadan önce yapmanız gereken ilk şey almış olduğunuz alette bir sıkıntı olup olmadığından emin olmak. 
  2. Hidroforunuzu paketinden çıkarın ve kargo sırasında bir kırığın oluşup oluşmadığını kontrol edin.
  3. Hidrofor montajına başlamadan önce yapmanız gereken bir diğer şey de ürün ve tesisatın topraklanması. Kullanacağınız elektrik hattı hidroforu bağlamadan önce mutlaka topraklanmalıdır. Eğer daha önce kullandığınız bir hidroforu yenisi ile değiştirecekseniz hidroforun kapalı olduğundan ve topraklandığından mutlaka emin olmalısınız. 
  4. Hidrofor bağlama işleminin ilk aşaması hidroforun yerini hazırlamaktır. Hidroforunuz sert bir zemine monte edilmeli de dış etkenlerden olabildiğine uzak olmalıdır. Yağmur suyu ve güneş ışığı gibi etkenler hidroforunuzun çalışmasını olumsuz etkiler.
  5. Hidroforunuzun bağlanması, su tesisat bağlantısı ve elektrik tesisat bağlantısı bölümlerinde belirtilen detaylara uygun olarak yapılmalıdır. Bu işlemi bir uzmanın yapması en doğrusu olacaktır.

Hidroforun su tesisatına bağlanması;

Hidrofor suyu basınçlandırmak için kullanılır yani bir su kaynağına bağlı olmalıdır. Hidroforunuzu temiz ve devamlı bir su kaynağına bağlamalısınız. Şehir şebekesi ya da bazı kuyular zaman zaman suyu kirli gönderebilir. Hidroforunuza kirli ya da kumlu su girmesi de hidroforunuzun motorunu bozabilir. 
Su deposu hidrofor kurulumu, ürün kılavuzunda belirtilen yönergelere uygun olarak yapılmalıdır. 

  1. Hidroforunuz sert bir zemine paralel olarak yerleştirilmelidir. Eğer hidroforun emiş yapacağı su tankı hidrofor ile aynı seviyede ise hidrofor şasesi emiş yaptığı deponun daha alt seviyesinde olmalıdır. Böylelikle su tankından hidrofora devamlı bir su akışı sağlanacaktır. Eğer su tankı hidrofor seviyesinden daha derinde yer alıyorsa, hidroforun emiş ağzına klapeli süzgeç takılmalıdır. Bu klape kuyunun dibinden en az 30 cm yükseklikte olmalıdır.
  2. Hidrofor montajında emme hattındaki tüm bağlantılar sızdırmaz şekilde ayarlanmalıdır. Aksi taktirde emme borusunun hava alması pompanın emiş kabiliyetini bozar. 
  3. Hatta yapılabiliyorsa basınçlı su ile hidrofor çalıştırılmalı ve emme hattının sızdırmazlığı kontrol edilmelidir. 
  4. Sızdırma ihtimalini azaltmak için emme hattı olabildiğince kısa ve düz olmalıdır. Fazladan eklenen parçalar emme hattının sızdırma ihtimalini arttırır. 
  5. Yapılması gereken bir diğer şey de hidroforun hem giriş hem de çıkışına vana takmaktır. Özellikle arıza yaşanması gibi anlarda hidrofora gelen su akışını kapatmak oldukça önemlidir. 
  6. Tüm bunların yanı sıra emme borusunun kodu da pompa giriş ekseni kodundan yüksekte olmalıdır. Emme borusu kodunun pompa giriş ekseni kodundan aşağıda olması halinde borunun yüksek kısımlarında hava toplanır ve pompanın işlevi yavaşlar.

Hidroforun elektrik tesisatına bağlanması;

Hidroforu bağlamadaki son işlem hidroforun elektrik tesisatına bağlanmasıdır. İlk 10 adımı sorunsuz bir şekilde yaptıysanız geriye sadece güç kablosunu güç kaynağına takmak kalıyor. Hidroforu prize takın ve denemek için çalıştırın. Makine üzerindeki basınç şalter ayarı gibi detayları kesinlikle değiştirmeyin.
 

Etiketler: hidrofor
Şubat 10, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR