Hidrofor Havası Nasıl Alınır?

Hidrofor Havası Nasıl Alınır?

Hidroforlar şebeke su basıncının yetersiz olduğu durumlarda otomatik olarak devreye giren su basınçlandırma makineleridir. Her makinede olduğu gibi hidroforlar da zaman zaman arızalanabilirler. Bu sebeple suyun basınçlandırılmasını amaçlayan hidroforların periyodik bakımlarını yaptırmak oldukça önemlidir. Eski ve bakım yapılmayan hidroforlar sık sık başınıza dert açabilirler. Peki bir hidrofor neden arıza yapar? Hidroforun devreye girmemesi ya da ihtiyacınız yokken bile sürekli devreye girmesi neden olur? Hidroforunuz suyu basınçlandırmıyor ise neler yapmalısınız? Hidrofor havası nasıl alınır? İşte hidrofor hakkında bilmeniz gereken bazı konular.
 

Hidrofor Çalışmıyor Ne Yapmalıyım?

       Bir hidroforun çalışmamasının birden çok sebebi olabilmektedir. Hidroforunuzun devreye girmemesi durumunda bakmanız gereken ilk yer elektrik bağlantısıdır. Endişelenmeye başlamadan önce sigortanın açık durumda olup olmadığından emin olmalısınız. Eğer elektrik açısından bir problem yaşamıyorsanız sorununuz su deposunda olabilir. Su deposundaki suyun bitmiş olması şamandırayı elektriği kesmeye zorlar. Bu da bazı hidrofor arızalarına yol açar. Bu durumda su hidroforun havası nasıl alınır mutlaka bilmeniz gerekir. Arızayı düzeltmek ve hidrofor havası alma işlemini yapmak için ilk olarak su tankını suyla doldurun. Sonrasında pompadan havayı boşaltın ve hidroforunuzu tekrar çalıştırın. Suyun bitmesinden kaynaklanan hidrofor arızaları genellikle bu yöntemle çözülmektedir. Eğer hidroforunuz hala arıza ışığını çalıştırıyorsa, hidroforunuzu sıfırlamayı deneyebilirsiniz. Sistemi sıfırladıktan sonra tekrar çalıştırmayı deneyin. Tüm bu yöntemler hidroforunuzu çalıştıramadıysa ne yazık ki hidrofor motorunuz yanmış olabilir. Bu noktada en doğru çözüm bir yetkiliden yardım almaktır. AKTMarkt teknik destek servisiyle iletişime geçtiğinizde motor arızanızla uzmanlarımız ilgilenecektir. 


       Hidrofor arızalarını önlemenin en kesin yolu hidroforunuza düzenli olarak periyodik bakımını ve temizliğini yaptırmaktır. Uzun süre kullanılan hidroforlarda emiş hattının tıkanması gibi problemler ortaya çıkabilir. Emiş hattınızın tıkanması hidroforunu susuz çalışmaya zorlar. Hidroforun susuz çalışması da hidrofor motorunu yakan başlıca sebeplerdendir. Bu sebeple AKTMarkt yetkili servisinin hidroforunuzu satın alırken size tavsiye ettiği aralıklarla, hidrofor bakımınızı yaptırmalısınız. Tanktaki suyun seviyesini sık aralıklarla kendiniz kontrol etmeli ve tank içerisinde her seferinde yeteri miktarda suyun olduğundan emin olmalısınız. Hidroforunuzun sorunsuz çalışması için filtrelerinizi de düzenli olarak temizlemelisiniz. Hidroforlarda ses ve hava geçirmezlik kontrolleri aylık olarak, periyodik bakımlar ve kontroller de 3 aylık periyotlar halinde yapılmaktadır. Uzun ömürlü ve verimli bir hidrofor kullanımı için bakımlarınızı yaptırın. 

Hidrofor Normalden Fazla Ses Çıkartıyor Ne Yapmalıyım?

      Hidroforunuz çalışmaya devam etmesi durumunda da arıza yaşıyor olabilir. Eğer hidroforunuz normalden fazla ve zorlanıyormuş gibi sesler çıkarıyorsa yüksek ihtimalle hidrofor motorunuz sıkışmıştır. Hidrofor motorunuzun sıkışması teknik bir problemdir ve bu durumda da bir yetkiliye danışmanız gerekir. Böyle bir durumla karşılaştığınızda hidrofor çalışıyor diye göz ardı etmemelisiniz. Düzeltilmeyen motor sıkışmaları, motorun bozulmasına ya da kondansatörün zarar görmesine sebep olabilir. Ayrıca hidrolik ve mekanik aksamlar da zarar görebilmektedir. Hidroforunuzdan alışılmadık yükseklikte bir ses gelmesi durumda hidroforunuzu kapatın ve bir yetkili servise başvurun. Teknik servis size en doğru bilgiyi sağlayacaktır. 
 

Etiketler: hidrofor
Şubat 10, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR