Ev Tipi Hidrofor Nedir?

ev-tipi-hidrofor-nedir

Ev tipi hidrofor, doğrudan şebeke hattına bağlı olup, şebeke basıncının yetersiz olduğu durumlarda basınçlı su sağlar. Dikey depolamalı açık sistem güneş enerjisi sistemlerinde, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi ve şofbenlerin yetersiz basınçtan dolayı çalışmadığı, sıcak ve soğuk suyun olmadığı durumlar için ev tipi hidrofor net, basit ve uygun maliyetli kaliteli bir çözümdür. Son derece sessiz ve titreşimsiz olduğu için evlerde kolaylıkla problemsiz bir şekilde kullanılabilir.

Ev tipi hidrofor, herhangi bir musluk açıldığında otomatik olarak devreye giren ve su kullanımı tamamlandığında devreden çıkan bir akış anahtarına sahiptir. Ayrıca sürekli çalışma seçeneği, pompanın sürekli çalışmasını da sağlayabilir. Otomatik modda iken cihaza giren suyun debisi 0,2 lt/saatin altında ise ev tipi hidrofor asla çalışmayacaktır. Bu durum, pompanın küçük sızıntılar ve damlalar nedeniyle gereksiz yere çalışmasını önler. Ek olarak, mekanizma kuru çalışmaya karşı koruma sağlar.

Ev tipi hidrofor tarafından aynı anda en fazla iki musluk beslenebilir. Tüm evin sıcak ve soğuk su ihtiyacını karşıladığı varsayılmamalıdır. Çatı arasına veya yapı içinde uygun başka bir yere kurulabilir. Emme portunda gerekli net basınç 0,1 bar veya 1 ms'dir. Bir başka deyişle giren su en az 1 metre yükseklikten gelmelidir. 

Ev tipi hidrofor, 100 santigrat dereceye kadar sıcak suya ve sınırlı bir süre için 115 santigrat dereceye kadar sıcak suya dayanabilir. Bu cihazların ürettiği sıcak su, güneş enerjisi sisteminiz seçilmiş yüzeyli düz panel veya vakum tüplü sistem ise 140-150 dereceye ulaşır. Karışım vanaları, ev tipi hidroforu aşırı sıcaklıklardan korurken aynı zamanda daire içinde doğru sıcaklıkta konforlu su sağlar. 

Unutmayın: Güneş enerjisi sisteminin sıcaklığı 100 dereceyi geçmese bile mutlaka karışım vanası önerilir.

Yardımcı Ev Tipi Hidrofor Elemanları

Su basıncı, tank üzerine monte edilmiş bir manometre ile kontrol edilir. Su çıkışı çek valfe bağlanır. Su basıncı düştüğünde, su geri akamaz. Tanktaki su seviyesi belirlenen değerin altına düştüğünde seviye elektrodu su seviyesini kontrol eder ve su ikmali yapar. Bazı durumlarda, su akışını durdurmak için bir küresel vana kullanılır. Basınç anahtarı, ev tipi hidrofor tankındaki basınca bağlı olarak ev tipi hidroforun kapanmasını veya açılmasını sağlar. Güvenlik vanası, fazla basıncı serbest bırakarak tankın zarar görmesini engeller. Tankın hava beslemesi, su seviyesini kontrol eden solenoid vana tarafından güvenli ve kaliteli bir şekilde kontrol edilir.

Etiketler: hidrofor
Mart 14, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR