Dalgıç Pompa Saatte Ne Kadar Elektrik Yakar?

Dalgıç Pompa Saatte Ne Kadar Elektrik Yakar?

Dalgıç pompa, işlenecek sıvı veya ortamda çalışan pompa türlerinden birine verilen isimdir. Motor, pompa gövdesinin yanına monte edilmiştir. Dalgıç pompa sıvı ile direkt temas halinde olduğu için motor belirli özelliklerde donatılmıştır. Bu teknik özelliklerden biri de su geçirmez kasasıdır. Ayrıca, kısa devreye neden olabilecek herhangi bir sıvının girmesini önlemek ve hasar görmesini önlemek için yağ ile doldurulur. Dalgıç pompanın yağı sayesinde sıvı sızıntısı önlenir ve olası tehlikeler büyük ölçüde önlenir.

Bağlantı noktaları hava ve su geçirmez olacak şekilde tasarlanmıştır. DC dalgıç pompalar elektriğin olmadığı yerlerde tercih edilir. 400 watt motora sahiptir ve güneş enerjisi ile rahatlıkla çalıştırılabilir. Bir dalgıç pompa günlük watt olarak tükettiği enerji miktarı boyutuna göre genelde 300 ile 1000 watt arası değişmektedir. (0.5 hp – 1.5hp) Saatlik (kw/ saat ) olarak tüketilen enerji yine su pompasının boyularına göre değişkenlik göstermektedir. 

Yapılan yalıtım çalışması ile su geçirmezlik işlevi kazanır. Dalgıç pompaları bu kadar kullanışlı ve avantajlı kılan özelliklerinden birinin de dış etkenlerden etkilenmeden çalışacak şekilde tasarlanmış olması olduğu söylenebilir.

Dalgıç Pompa Sürekli Olarak Kaç Saat Çalışır?

Dalgıç pompalar, kullanım amacına bağlı olarak yılda 1.000 ila 3.000 saat ve hatta su temini sırasında 3.000 saatten fazla çalışır.

Dalgıç Pompa Arızasını Tespit Etme

Kullandığınız dalgıç pompa yeterli sıvı akışına sahip değilse bunun birçok nedeni olabilir. Tahliye vanası kapalı olabilir veya tahliye hattı hasar görebilir. Dalgıç pompa ayrıca emiş ağzı bağlantısını oluşturan süzgeç tıkanarak dalgıç pompanın arızalanmasına neden olabilir. Dalgıç pompanın basma yüksekliği yetersiz ise kuyu suyu seviyesinin düşük olduğunu gösterebilir. Yukarıda bahsettiğimiz gibi dalgıç pompalar elemanlara maruz kalmayacak şekilde tasarlanmıştır ancak sızıntıları önlemek için gerekli güvenlik önlemleri ve önceden önlemler alınmalıdır. Arızalardan birkaçı şunlardır;

  • Pompa veya çek valf tıkalı olabilir. Bu durumda, pompayı kuyudan çıkarmanız ve onarmanız gerekir.
  • Pompa çok düşük bir hızda çalışıyor olabilir. Düşük veya dengesiz voltaj olup olmadığını kontrol etmeniz gerekebilir.
  • Kurulum sırasında bir sızıntı olabilir. Her yönden iyi bir revizyona ihtiyacı var.
  • Mili veya kaplini hasar görmüş olabilir. 
     
Etiketler: dalgıç pompa
Nisan 25, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR