Dalgıç Pompa Nasıl Kurulur?

Dalgıç Pompa Nasıl Kurulur?

Dalgıç pompalarda motor, pompa gövdesinin yanına monte edilir. Bu contalar, dalgıç pompa su geçirmezliği sağlamak için hava geçirmez ve su geçirmez yalıtımdır. Dalgıç pompaların avantajı, çalışmasının dış etkenlerden etkilenmemesidir.

Motor ünitesine sıvı enjeksiyonu mekanik bir sızdırmazlık sistemi ile önlenir. Pompalar doğrudan borulara, hortumlara veya tesisatlara bağlanabilir. Tek kademeli dalgıç pompaların birçok çeşidi vardır; Drenaj, kanalizasyon, genel endüstri ve bulamaç preslemede kullanılır. Ayrıca, pompa daha küçük dalgıçlar arasında çok popülerdir. Derin kuyulardan ve sondaj kuyularından su emmek için kullanılan genel tipler çok kademeli dalgıç pompalardır.

Dalgıç Pompa Nerelerde Kullanılır?

Dalgıç pompalar, ısı pompası uygulamalarında su temini, sulama ve yağmurlama sistemlerinde, dalgıç pompa yeraltı suyu seviye kontrolünde ve temiz veya hafif kirlenmiş suyun basınçlandırılmasında yaygın olarak kullanılmaktadır. Akvaryumlar ve çeşmeler de bu tip pompaların kullanılabileceği alanlardır.

Dalgıç pompa uygulaması için ideal konum küçük çaplı veya derin kuyular ve tünellerdir. Bakım gerektirmediklerinden zemin hazırlığı gerektirmezler ve ancak tamamen sıvıya daldırıldıktan sonra kullanılabilirler.

Dalgıç Pompa Kurulurken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Pompayı bir kuyuya kurmadan önce kuyu ve pompanın kullanıma uygun olduğundan emin olun. Kuyu debisinin kullanıcının ihtiyacını karşılayıp karşılamadığının kontrol edilmesi, kurulan pompanın debisinin ve yüksekliğinin kullanıcının ihtiyacına uygun olup olmadığının kontrol edilmesi gerekmektedir.

Kuyular kum, kum, tortu vb.' den temizlenmelidir. Sıvı içinde. Partikül miktarının pompanın çalışma limitlerini aşmamasını sağlamak gerekir. Pompayı asla kuyu dibine indirmeyin, motorun dibi kuyu tabanından en az 2 m yükseğe kurulmalıdır. Dalgıç pompa, 30°C'ye kadar olan sıcaklıklarda sıvılarla kullanılmak üzere geliştirilmiştir. Daha yüksek sıvı sıcaklıkları olması durumunda özel olarak üretilmiş motor ve dalgıç pompa kullanılmalıdır.

Dalgıç pompa, hava veya gaz içermeyen temiz su ile kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Bir dalgıç motorun yeterince soğutulabilmesi için, motor çevresinde sabit bir sıvı akışının sağlanması gerekir. Kapalı kuyular, su depoları veya yüzme havuzları gibi yüksek hacimli ortamlarda kullanıma yönelik dalgıç pompalar, bir soğutma aracı ile kullanılmalıdır.

Dalgıç Pompayı Kullanırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Pompanın susuz kaldığın da zarar görmesini önlemek için, dalgıç pompa test çalıştırması sırasında kuru çalışma koruma sisteminin çalıştığı doğrulanmalı ve seviye elektrotu hassasiyetinin elektrik kontrol panelinden ayarlanması gerekir. Dalgıç motorun anahtar sayısını sınırlamak yapılacak en doğru şeydir. Kuru çalışma korumasının bir veya iki elektrot ile sağlandığı sistemlerde, motor su seviyesi normale döndükten hemen sonra çalıştırılmamalı, minimum 5 dakikalık bir gecikmeden sonra çalıştırılmalıdır. 

Etiketler: dalgıç pompa
Nisan 25, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR