Elektrikli Çim Biçme Makinesi Bakımı Nasıl Yapılır?

Elektrikli Çim Biçme Makinesi Bakımı Nasıl Yapılır?

Çim makinenizi bakımlı ve temiz tutmak, makinenizin kullanım ömrünün uzaması ve işlevini en iyi şekilde yerine getirebilmesi açısından oldukça önemlidir. Hem güvenlik açısından hem de bahçe düzenini en iyi şekilde koruyabilmek adına çim makinenizin bakımı büyük önem arz etmektedir. Elektrikli çim biçme makinesi bakımı oldukça önemli bir konudur. Gerekli bakımlar düzenli olarak yapılmadığı takdirde makinenizden alacağınız verim düşecektir ve makinenizin kullanım ömrü kısalacaktır. 
Makinenizin bıçaklarına gerekli bakım işlemlerini yaparken, önceliğiniz güvenliğiniz olmalıdır. Bakım işlemleri süresince sağlam bir iş eldiveni takmanız bu sebeple çok önemlidir. Daha sonra makinenizin yakıt deposunu boşaltmanız gerekmektedir. Bıçakların temizliğini en iyi şekilde yapabilmek için makineyi ters çevirmek gerekir. Yakıt deposu boşaltılmaz ise bu ters çevirme anında depodan yakıt dökülmesi gibi bir durum yaşanabilir. Bir sonraki adımda makinenizi durulamanız gereklidir. Bu aşamada herhangi bir kaza yaşanmaması için buji kablosunu çıkartmayı unutmamalısınız. Bıçağa ve muhafazaya su püskürtmek, içlerindeki tüm döküntülerin ve kalıntıların temizlenmesini sağlayacaktır. 
Çoğu kirden bu şekilde kurtulduktan sonra, sert kıllı bir fırça yardımı ile makine bıçaklarını fırçalamak, makinenizi geriye kalan tüm pisliklerden arındırmanıza yardımcı olacaktır. Bıçaklar temizlendikten sonra onları cırcır seti yardımı ile makinenizden çıkartıp onların gerekli bakımlarını da yaptıktan sonra bir makine temizleyici yardımı ile makinenizin tam bakım işlemini tamamlamış olacaksınız. Bıçakları ve muhafazayı geri monte ettikten, buji kablosunu geri taktıktan ve yakıt deposunu yeniden doldurduktan sonra çim biçme makineniz yeniden kullanıma hazır hâle gelecektir. 

Çim Biçme Makinesi Bıçağı Nasıl Sökülür?

Kullanıcılar çim biçme makinesi bıçağı nasıl değiştirilir sorusunun cevabını da oldukça merak etmektedir. Çim biçme makinesinin bıçağını değişmek için öncelikle gerekli önlemleri almak gerekmektedir. Ağır ve sağlam bir iş eldiveni kullanmak yapılacak ilk doğru harekettir. Makineye bakım yapılırken olduğu gibi önce yakıt deposunu boşaltmak, daha sonra da buji kablosunu çıkartmak gerekmektedir. Olası kazaları engellemek adına bu adımlar oldukça önemlidir. Peki, çim biçme makinesi bıçağı nasıl sökülür? Öncelikle bıçakları çıkartmak için cırcır seti kullanmak gerekmektedir. İyi bir manivela hareketi ve kuvvet gerektiren bu iş sonrası isterseniz yeni bıçakları makineye monte edebilirsiniz. Bir diğer seçenek ise makine bıçaklarına gerekli bakımları yapıp onları bileyerek yeniden kullanıma hazır hâle getirmektir. 
Bıçak değişimi yapılırken oldukça dikkatli olunmalıdır. Bıçaklar çok keskin olduğu için yaralanma ihtimali oldukça yüksektir. Gerekli önlemler alınmadan ve konuyla ilgili yeterli bilgiye sahip olmadan bu işe girişilmemelidir.

Etiketler: blog
Aralık 10, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR