5,5 Hp Dalgıç Pompa Ne Kadar Su Çeker?

5,5 Hp Dalgıç Pompa Ne Kadar Su Çeker

Sondaj işlerinde birçok birincil ve ikincil faktör vardır. Tek dalgıç pompa firmalara saha araştırmaları yaparak suyun bulunup bulunmadığını öğrenmek için bilimsel destek sağlamaktadır. Özellikle 5,5 hp dalgıç pompanın kaç metre su emdiği sorusu bu pompa hattına sahip olan müşterilerin ilgisini çekmektedir. Dalgıç pompaların düzenli olarak belirli bir derinlikten su çekmesi, aşağıda kullanılacak tüm malzemelerin raf ömrü belirli bir süre sonra dolacağından, bu iş için en ideal pompalardan biri olmasını sağlar.

5,5 HP Dalgıç Motor Yeterli Olur mu?

Bazı sondaj ve inşaat alanlarında, 5,5 HP’lik bir dalgıç pompanın yeterli olup olmadığını sorumlu ve yetkili kişilerin bilmesi gerekir. Sektördeki birçok başarılı örneğe bakarak bir dalgıç pompanın ne kadar iyi daldırılabileceği konusunda uzman ve yetkin personelden bilgi almak mümkündür. 5,5 HP dalgıç pompa birçok şekilde kullanılabilir. Farklı projelerde sıklıkla kullanıldığı için ortak bir standart tablo oluşturmak mümkün değildir.
5,5 HP dalgıç pompa oldukça güçlüdür. Dalgıç pompa derin bir kuyudan basınç altında su emer. Güç ve derinlik dengesine göre farklı özelliklere sahip dalgıç pompalar tercih edilmektedir. Kuyunun derinliğine veya suyun çekileceği yere ve boru hattının yaşına bağlı olarak kullanılan pompanın kapasitesi mühendislik hesapları ile belirlenir. Sondaj işinden sonra pompa tüm ekipmanları ile birlikte kurulacağı için pompa seçimine kuyu açıldıktan sonra karar verilmelidir. 

Sondaj çalışmaları bittikten ve kuyunun açılmasından sonra aynen pompa değişimi için ekipler daha çok zorlanırlar. Bu yüzden teknik hesaplamalar ve kuyu açılması tamamlandıktan sonra derinlik ölçümüne göre nasıl bir dalgıç pompanın kullanılacağı tespit edilmelidir. 5,5 hp dalgıç pompa kaç metreden su çeker gibi ne kadar su çeker gibi farklı hesaplamalar işlevsel açıdan değerlendirilmelidir.

5,5 Hp Dalgıç Pompa Fiyatı 

Markalar arasında farklılık gösteriyor gibi görünse de, ürün sıfır olduğunda marka farkı dışında fiyatlar genel olarak birbirine yakındır. Satın almadan önce yeterli teknik bilgiye sahip olmanız ve kurulumu gerçekleştirme yetkisine sahip olmanız gerekmektedir. Pompa garantisine devam etmek için bu yetkiyi kullanmanız gerekir. Ayrıca sondaj firmaları lisanslı olduğu için bu işlemi kuyu açıldıktan sonra da yapabilirsiniz.
Dalgıç pompaların farklı basınç özelliklerine sahip olduğunu unutmayın. Pompa, kuyunun derinliğine ve gerekli su miktarına göre seçilmelidir.
Sondaj sırasında çeşitli sorunlar ve vasıfsız işçilik bazen kuyuların çökmesine neden olabilir. Dalgıç pompa bu gibi durumlarda pompa arızalanır ve verimsiz hale gelir. Hasarlar bir an önce tamir edilerek giderilmeli ve pompa devreye alınmalıdır. Kesintisiz su temini gereken durumlarda çok hızlı müdahale etmek önemlidir.

Etiketler: dalgıç pompa
Nisan 25, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR